Юлбарыс питоны
Python molurus
Рептилия Классы
Отряд: Чешә
Гаилә: Ялган
Озынлыгы: 8 м кадәр
Авырлыгы: 80 кг кадәр Гомер озынлыгы: 25 яшькә кадәр Пакыстан, Һиндстан, Бангладеш, Бирма, Көньяк Кытай, Индокитай, Малайзия һәм Индонезия чикләрендә Көньяк һәм Көньяк-Көнчыгыш Азиядә киң таралган. Төрле урыннарда яши: дымлы тропик һәм киселгән урманнарда, сазлыкларда, куаклар үсентеләрендә, басуларда һәм таш яннарында. Сыйфатында укрытий куллана норы төрле хайваннар, полые агач стволы, усал тростников.. Гадәттә сулыклар ярлары буйлап йөри, яхшы йөзә, еш кына һәм озак та су астында. Агачларга яхшы лазает. Вак тояклы, кимерүчеләр, маймыллар, төрле кошлар белән туклана. Эре питоннарга леопардларга һәм шакалларга һөҗүм итү очраклары билгеле. Эре башлыклар кайчагында кешеләргә һөҗүм итә. Табышны питоннар үтерә, кусая һәм удушая үз телом.
Камп IT