Дала чикләвеге
Aquila nipalensis
Класс: Кошлар
Отряд: Соколообразные
Гаилә: Ястребиннар
Канатлар күләме: 200 см. га кадәр
Авырлыгы: 2,5 кг кадәр Гомер озынлыгы: 40 яшькә кадәр

Румыниядән көнчыгышта Монголиягә кадәр, Россиядә хәтта Байкальяга кадәр дала зонасында яши. Африкада, Һиндстанда, Кытайда, Япониядә кышлый. Тәннең гомуми озынлыгы-60-85 см, авырлыгы-3-5 кг. бармаклар зәгыйфь, кыска сөякләр белән коралланган. Ояны, гадәттә, җирдә, 1-3 йомырка салып, 40-45 көн йоктыра. Нигездә кимерүчеләр, бигрәк тә сусликлар һәм кош-кортлар белән туклана. Тышкы билгеләр: кара-бурай аркасы, ләкин, каберлек бөркетеннән аермалы буларак, җилкәләрендә Ак тапларсыз; тәннең аскы өслеге чагыштырмача якты, маховой каурыйларыннан шактый якты. Россиянең Кызыл китабына кертелгән.
Камп IT