Канада казаркасы
Branta canadensis
Класс: Кошлар
Отряд: Гусеобразные
Гаилә: Үрдәкләр
Озынлыгы 110 см
Авырлыгы 6,5 кг.
Озынлыгы 24 яшькә кадәр

Канада казаркасының ватаны-Төньяк Америка, анда хәзерге вакытта кош, нигездә, Аляска һәм Канада территориясендә, шул исәптән Арктика ярларында һәм Канаданың Арктик архипелагы утрауларында ояла. Канада казаркасы Бөекбританиягә, Төньяк-Көнбатыш ауропага һәм Яңа Зеландиягә уңышлы күченгән. Канада казарки яши ярларында елга, сусаклагычлар, сазлыклар, бу су басыла торган низинах. Казарка җирдә бик яхшы йөри һәм яхшы гына йөзә, ә башка казаркаларга караганда начаррак оча. Башка казлар кебек үк, Канада казарлары да үсемлек ризыгы белән туклана. Аларның рационының нигезен осок, подорожник, солы, бухарник тәшкил итә. Авыл хуҗалыгы басуларында кукуруз һәм арпа бик теләп ашыйлар. Канада казаркасы, нигездә, сулыклар уртасында урнашкан утрауларда ояла, оялар югары үләндә һәм бары тик аерым очракларда агачларда гына оештырыла. Идән
Камп IT